Je hebt een defect gemeld bij een kast die net bij je bezorgd is.


We haten deuken en krassen, onze grootste vijanden. Ons productieteam heeft de producten zorgvuldig vervaardigd, ze zijn geïnspecteerd en opnieuw geïnspecteerd door een collega en we zijn er zeker van dat onze producten de fabriek verlaten zonder enige gebreken. De belangrijkste schades aan onze nieuwe producten wordt veroorzaakt in de transportfase. Hoewel we onze verpakkingsmethode hebben getest, is deze niet bestand tegen extreme handelingen en dus als er dingen mis kunnen gaan, zullen ze mis gaan.


Onze eerste stap, in geval van een schade, is om het hele product te vervangen en het ongemak voor de klant tot een minimum te beperken. Daarna zullen we een gesprek hebben met alle personen en organisaties die betrokken zijn bij de levering en installatie. Fouten maken is menselijk, niet leren van je fouten is een extreme vorm van domheid.


Dus wat is onze procedure voor het geval je de ongelukkige ontvanger bent van een beschadigd product?


We willen dat de installatie voltooid wordt, zodat de klant op zijn minst een functionerend product heeft. Alleen wanneer de kast erg groot is, of moeilijk te installeren, zullen we een reparatie op locatie overwegen.


We zullen je vragen een rapport in te vullen waarvoor we je een formulier toesturen, zodat we het defect bij de betrokken verzekeringsmaatschappij kunnen claimen. We kunnen je telefonisch helpen. Dit zijn belangrijke elementen om te melden:


  • Wie je bent.
  • Hoe en wanneer je het defect ontdekte
  • De staat van de verpakking en de manier waarop het pakket is geaccepteerd
  • Waar, voor zover je weet, het defect optrad
  • Wie je denkt dat verantwoordelijk is
  • Wat je denkt dat de beste oplossing is om het probleem op te lossen, misschien is er een beter idee dan volledige vervanging of is de situatie zodanig dat vervanging niet praktisch is.
  • Foto's van het defect en (heel belangrijk) foto's van de verpakking en eventuele schade aan het pakket.
  • Foto's van de verzenddocumenten met de juiste datums en nummers

(We weten dat het veel werk is, maar het helpt ons om een deel van onze kosten terug te krijgen, onze procedures aan te passen om toekomstige problemen te voorkomen).


Zodra je een defect meldt, zullen we beginnen met de productie van de vervanging. Zodra de vervanging arriveert,  wordt de vervanging geplaatst en wordt het verpakkingsmateriaal van de nieuwe kast gebruikt om het beschadigde product in te pakken. Het transport van de oude kast is op onze kosten.


U ontvangt een factuur voor de vervanging, deze factuur is alleen verschuldigd als de beschadigde kast niet binnen 3 maanden na de aankomst van de vervanging aan Pastoe wordt geretourneerd. Als je besluit om het product tegen een gereduceerde prijs te houden zullen we samen instemmen met de juiste prijs van het product en we zullen u een creditfactuur sturen.


We hopen dat deze procedure de kosten voor je minimaliseert en ons helpt om het incident met de betrokken leveranciers te bespreken en onze services te verbeteren.